Sunday, May 27, 2007

Literatura, vacuna o serum contra la por?

Aquest article correspon a una de les conferencies de les Jornades Blanquerna de Comunicació, que tenien com a tema central la por.

"

Màrius Serra, Andreu Martín i Marcos Ordoñez reflexionen sobre la por creativa en les jornades de portes obertes de la Universitat Ramon Llull.

Dimecres 14 de març s'ha celebrat un dels actes que obria el segon dia de les Jornades de portes obertes de la Universitat Ramon Lull celebrades a la Facultat de Comunicació Blanquerna.La conferencia titulada " La literatura, vacuna o sèrum?" que ha reunit a reconeguts escriptors i periodistes com Màrius Serra, Marcos Ordoñez i Andreu Martín, ha fet un repàs a les pors amb les que s'enfronten els escriptors durant la creació d'una obra. Tots han coincidit en que la por a la pàgina en blanc és la més habitual, així com a l'entropia, a una realitat canviant que no pot ésser controlada i que provoca en nosaltres una gran incertesa. Al final de la xerrada s'han tractat temes com la manipulació informativa i l'excés d'informació, que han donat peu a un debat sobre la llibertat expressiva que permet un mitjà com la literatura, encara no tant mediatitzat com la premsa i la televisió. Andreu Martín ha conclòs dient: " la literatura és l'obra d'art sobre la qual projectem les nostres pors, i d'alguna manera, això ens allibera".

"

Per GEMMA MINGUILLÓN

No comments: